Középkori és modern zsidó irodalom (irodalomtörténet 3)

Heti összefoglalók

A hallgatók ezen a webfelületen keresztül adhatják le egy-egy előadás után megfogalmazott összefoglalóikat, észrevételeiket, kritikai megjegyzéseiket és kérdéseiket.

Egy-egy előadásról írt „heti összefoglalók” beküldésének játékszabályai:

  1. Csak az adhat be összefoglalót egy előadásról, aki az adott előadáson jelen volt.
  2. Az összefoglaló beadásának határideje az előadást követő csütörtök reggel 8:00. A cél ugyanis az, hogy közvetlenül az előadás után motiváljuk a hallgatókat arra, hogy emésszék és továbbgondolják az elhangzottakat. Nem garantált, hogy addigra az előadás anyaga felkerül a kurzus weboldalára, így a hallgatók általában saját jegyzeteik alapján fogják az összefoglalót megírni.
  3. Előadásonként 1 pont jár annak, aki értékelhető (értelmes, terjedelemben néhány mondatnyi vagy egy bekezdésnyi) összefoglalót ad le. Ezek a pontok bónuszpontok formájában hozzáadódnak a vizsga (zárthelyi dolgozat) pontszámához a félév végén.
  4. A hallgató az alábbi opciók közül választhat: „a lényeg az előadó szerint” (ami a hallgató értelmezésében az oktató legfontosabb gondolata, „üzenete” volt az előadás során); „a lényeg a hallgató szerint” (amit a hallgató saját maga kiemelne az elhangzottakból); „a hallgató számára legérdekesebb részlet” (ha nem is az előadás lényege, de fontos és érdekes, esetleg meglepő aspektusa az előadásnak).
  5. Fontos, hogy a hallgató megtanulja kiemelni a lényeget, és azt röviden, tömören összefoglalni. Aki szerint minden nagyon fontos, és lényegében pontról pontra visszaadja a 90 perces előadás tartalmát, az nem képes az / egy / az egyik lényegi pontot kiemelni.
  6. Ezen felül a hallgatónak jogában áll kérdéseket feltennie az előadással kapcsolatban (ha valami nem volt világos), sőt kritikai észrevételeket is tehet.
  7. A kurzust koordináló oktató anonimizált formában összeszerkeszti a beérkezett összefoglalókat, kérdéseket, kritikai észrevételeket. A kérdésekre válaszol, esetleg reagál az összefoglalókra és a kritikai észrevételekre is.
  8. Az így összeszerkesztett anyagot kizárólag azok kapják meg, akik értékelhető összefoglalót adtak le azon a héten.

Az összeszerkesztett anyagok révén azok a hallgatók, akik a határidőig maguk is leadtak összefoglalót, megismerhetik más hallgatók és a kurzust koordináló oktató nézőpontját is. Ezáltal a hallgatók egymástól is tanulhatnak, és többet profitálhatnak a félévből.

 

Elnézést, de jelenleg nem lehet összefoglalót leadni. A rendszer csütörtök reggel 8:00:00-kor lezár.